Voorbij de drukte.

12 oktober 2025 - Shkodër, Albanië

Na twee nachten Nirvana werd het zaterdagochtend tijd om verder te reizen. We wilden verder door Montenegro. Vanuit Kumbor reden we verder om de baai van Kotor heen. Een werkelijk fascinerende omgeving. Een lint van dorpen langs het water onderaan de omringende bergen langs de baai. De baai die een open verbinding heeft met de Adriatische zee en cruiseschepen de baai binnen kunnen varen. Helaas liepen er tegenaan dat een camper van 7.5 meter niet overal even geparkeerd kan worden en was het lastig om de historische dorpjes en stadjes te bezoeken. Nou nee, gewoon niet mogelijk. De enige stad waar het wel kans van slagen zou hebben was Kotor. Alleen wilde het geval dat er net zo'n cruiseschip was aangemeerd en er meer dan zevenhonderd toeristen het stadje binnenstroomden. Wij zagen onszelf daar niet tussen lopen sus reden we door. (Misschien is het t.z.t. op de terugweg nog een mogelijkheid)

rondje baai van Kotorrondje baai van Kotorrondje baai van Kotorrondje baai van Kotor

rondje baai van Kotor

We besloten verder te gaan en richting de kust te rijden. Het is dan misschien wel dezelfde Adriatische kust als eerder in Kroatie, maar toch lijkt het deels ook weer heel anders. Zo kwamen we om te lunchen terecht op een heus zandstrand. Lekker even zwemmen, de viervoeters mee het water in, picknicken en van de zon genieten. Vanaf het strand konden we de weg naar boven die we later weer vervolgden zien. Vanaf die weg konden we dus ook een foto van ons lunch-strand maken,

strandstop

daar waar de strandstop was

BudvaBudva

En zo reden we later weer weg van de kust richting het Skadarmeer waar we een camping hadden gevonden om te overnachten. Gelegen aan de oever van de Morača rivier die in het meer uitkomt.  Het bleek een heerlijk rustige plek te zijn ondanks het feit dat er af en toe in de verte een trein langskwam. En ja, ook hier weer een heel vriendelijke ontvangst.

Camping te Vranjina

Camping te Vranjina

Zondag gaan we door in de richting van Albanië.

1. Krista:
    12 oktober 2025
    Montenegro is idd heel erg mooi en Kotor alhoewel toeristisch ook leuk. Van Albanië gaan jullie vast ook genieten. Maar dat doen jullie sowieso al😁
  2. Corina Schalkwijk:
    12 oktober 2025
    Ik ben echt zo blij dat ik een beetje mee kan / mag reizen met jullie ! Ik verslind elke blog !!!
  3. John Werkhoven - Spang:
    Denk aan je maag hè!
  4. Martien Van der Hoeven:
    12 oktober 2025
    Gave ervaringen doen jullie op! 🥰🙏
  5. Petaloeda:
    15 oktober 2025
    Jammer van de kleine plekjes.
    De deukte ingaan is ook niks voor mij
    Maar de beloning aan hey einde van de dag maakte weer veel goed
  6. Betty:
    15 oktober 2025
    Leuk om te lezen! Ik herken vele plekken van onze recente camperreis 🥰
  7. Margreet van de Vendel:
    16 oktober 2025