Doodlopen en in Nirvana aankomen
10 oktober 2025 - Zelenika, Montenegro
Na onze reis vanuit het zes graden koude Bosnië en de overnachting in het warmere Mlini werd het tijd om rustig door te reizen. En zo kwamen we aan in het prachtig aan een baai gelegen dorpje Molunat. Zo ongeveer het zuidelijkste dorpje van Kroatië. Daar konden we rustig de "oversteek" naar Montenegro voorbereiden. We parkeerden de camper onder de kiwi's en stonden hemelsbreed zo'n dertig meter van de zee. Met weer kraakhelder water waar we hebben gesnorkeld en gewoon gezwommen. De temperatuur was zo'n 25 graden dus geen klagen.
De volgende dag vertrokken we na een wandelingetje met onze viervoeters richting Montenegro. De file voor de grensovergang Kroatië uit kostte minimaal een half uur, de file voor de grensovergang Montenegro in ook. Je bent dus een uur langer onderweg dan je zou willen. Maar goed, we zijn zonder problemen de Europese Unie weer uit gegaan. In het eerste stadje op de route, het prachtige Herceg - Novi, moesten we de camper parkeren om een simkaartje te kopen voor de mifi. Een soort zakwifi waar we beiden op kunnen inloggen en onbeperkt internet hebben. Ook handig wanneer je navigeert met Google maps om van a naar b te komen.
Na het simkaartje gekocht te hebben en er rondgekeken te hebben konden we weer in de camper stappen om verder te gaan. Helaas was de gemeente Herceg - Novi een essentieel onderdeel voor onze reis te plaatsen. Het bordje doodlopende weg.... Na het manoeuvreren door enkele nauwe straatjes en een krappe bocht kwamen we uit op een parkeerplaats waar we niet verder konden rijden. Gelukkig was er wel ruimte om de 7.50 meter lange camper te keren. Een Montenegrijnse dame vroeg ons ook vriendelijk of ze kon helpen want ja, wat doet zo'n Nederlandse woonwagen op een parkeerplaatsje in de wijk? Verdwaald zeker?
Zie de video's doodloper 1 t/m 4
Gelukkig konden we uiteindelijk onze weg vervolgen en kwamen we aan in Nirvana.
Een prachtig plekje met een rijkdom aan palmen. Van die planten die je thuis in je huiskamer hebt staan maar dan veel kleiner. Ingericht en onderhouden door een paar jonge meiden die er een leuke plek van gemaakt hebben. Daarnaast zo'n hartelijke ontvangst waarmee Montenegro voor ons nu als zeer positief op de kaart staat. En maar twee minuutjes lopen van zee dus ook de ochtendduik is weer gedaan.
Lilian:10 oktober 2025Prachtig, al die verhalen. Niet te bevatten zoveel jullie zien en doen. Goeie reis verder🙏❤️
John Werkhoven - Spang:12 oktober 2025Dankjewel.
Margreet van de Vendel:11 oktober 2025Mooie plekken
Veel plezier.xxx.tonnie:12 oktober 2025Heb al een appje verzonden.liefs!
Petaloeda:15 oktober 2025Wat een belevenissen en wat een mooie plekken.