Turbulentie

3 oktober 2025 - Zagvozd, Kroatië

Gister kwamen wij aan in Biskupja, in de buurt van Knin met het voornemen om de volgende dag (vandaag dus) de grens naar Bosnië over te steken. We werden hartelijk verwelkomd op de plek waar we de nacht gingen doorbrengen. Een primitieve camping met sobere toiletten en douches maar voor een enkele overnachting prima. De temperatuur was nog steeds rond de tien graden en er stond inmiddels bijna stormachtige wind. De camper werd af en toe behoorlijk heen en weer geschud. Bij de camping hoorden een aantal honden die achter hekken werden gezet zodra er een campingbezoeker zoals wij met honden het terrein kwam bezoeken. Goed geregeld, dat wel. Het enige nadeel was dat een van de honden om alles behoorlijk blafte. Een onrustig begin van de nacht dus.

En de nacht werd zo rond half vier nog veel onrustiger. Onze Hero kreeg een (ons bekende) epileptische aanval waardoor het "gezin" ruw uit de slaap werd gehaald. Vanaf dat moment is het er voor hem zijn in z'n heftige momenten. Bij elkaar kreeg hij drie aanvallen. Toen het rustiger leek te worden en hij min of meer weer op de been was naar buiten en met hem aan de wandel. Hij moet op zo'n moment zijn energie kwijt en bijkomen van de aanvallen. Gaya gaat dan ook mee aan de wandel en zo loop je bibberend over een donkere camping met twee honden waarvan er een nog duf is van de toegediende medicijnen en de epileptische aanval. Intussen was de eerder genoemde campinghond ook weer actief en blafte er weer op los. Na zo'n half uurtje struinen weer terug in de camper kreeg Hero er nog twee aanvallen overheen. We wisten toen dat we zo snel mogelijk van deze plek weg moesten.

De gastheer van de camping had er alle begrip voor en was ook geschrokken. Maar om half acht reden wij de camping af naar een parkeerplek bij een meertje waar we even rustig konden bekijken hoe we verder zouden gaan. We besloten nog even in Kroatië te blijven een een hopelijk rustiger plek te vinden om bij te komen van een turbulente nacht.

We hebben deze gelukkig gevonden en werden (wederom) ontzettend vriendelijk ontvangen op een prachtig plekje. Je merkt er dat dit vanuit passie is ontstaan met mooie beplanting, leuke inrichting en enorme gastvrijheid.  We hebben er allebei even kunnen bijslapen en Hero is weer tot rust gekomen.

HeroBiokovoBiokovo

Biokovo

Morgen gaan we op weg naar Mostar, Bosnië. Weer een nieuw avontuur.

1. Corina Schalkwijk:
    4 oktober 2025
    Heel heftig voor Hero en voor jullie allen , nu maar weer bijkomen en terug genieten van al het moois en goede ! Knuffel xxxx
  2. Petaloeda:
    4 oktober 2025
    Arme Hero. Gaat het nu weer beter ?
  3. John Werkhoven - Spang:
    6 oktober 2025
    Ja, hij is weer de Hero.
  4. Veel plezier.xxx.tonnie:
    5 oktober 2025
    Lieve schatten wat een spanning met hero ik hoop dat het nu verder goed gaat .ook ik heb veel spanning gehad.ik bel jullie wel even.
  5. Shakti:
    5 oktober 2025
    Heej lieverds, wat heftig weer. Maar gelukkig gaat het nu weer beter met hem.
  6. John Werkhoven - Spang:
    Hij is weer de Hero.
  7. Margreet van de Vendel:
    6 oktober 2025
    Fijn dat het weer goed gaat met Hero endaardoor ook met jullie, ik begrijp van Dagmar dat jullie nu al bij de piramides zijn van Bosnië, geniet van die energie. Dat is de tegenhanger, die jullie nu goed kunnen gebruiken. Jullie kunnen wel met de honden in het Ravne park lopen bij de Ravne tunnels, ook een hele hoge energie, omdat ik begreep dat Hero en Gaia niet mee naar binnen kunnen, tenzij je ze oppakt. En daar zij. Ze net te zwaar voor.