Het Museum en de Alfa man
19 september 2025 - Arese, Italië
De woensdagochtend werden we dus wakker op de parkeerplaats van het Alfa Romeo museum in Milaan/Arese. Een bijzondere plek om wakker te worden en Hero en Gaya daar uit te laten. En ondanks dat je in het buitengebied van een grote stad staat, onder de straatlantaarns, een rustige nacht te hebben. Voordeel is natuurlijk dat ik enkele minuten na opening (wel eerst koffie hè) het museum binnen kon gaan. Ik heb er enorm van genoten. Het is mooi om te zien welk een mooie geschiedenis er aan het merk Alfa Romeo vast zit. Heerlijk om de prachtige oude raceauto's te kunnen bekijken en ook de mooie klassieke Alfa's.
Ook om echt legendarische modellen in het echt te mogen aanschouwen zoals de 33 Stradale en Disco Volante, De montreal en een prototype genaamd Lguana.
Maar wat voor mij heel gaaf was om de Carabo in het echt te kunnen bekijken. Als jochie van een jaar of negen had ik van deze Alfa Romeo een poster boven mijn bed hangen en een Matchbox modelletje in mijn speelgoedautootjesverzameling. Dit prototype uit 1970 is getekend door Marcello Ghandini. De man die later de Lamborghini Countach zou ontwerpen en met deze Carabo duidelijk zijn eerste inspiratie had. De omhoog scharende deuren die later uniek zouden worden voor de Countach waren al te vinden op deze Carabo. Zie ook het logo waar de deuren in zijn terug te vinden.
Al met al was het een geslaagde ochtend voor deze "Alfa-man".

Ik zie weer dat jochie begin jaren 80 op vakantie met Marian, Tanja en mij in zuid Frankrijk. In Nice werd jij steeds blijer van alle prachtige bolides die over de boulevard langs kwamen.