Bochtig omhoog en omlaag

18 september 2025 - Solferino, Italië

We zijn alweer een tijdje geland op een prima boerderijcamping in Italië. En de laatste blog is alweer een paar dagen terug en geschreven in Frankrijk. We zijn maandag van het meer van Annecy vertrokken en hebben een prachtige rit gemaakt om over de bergen en over de grens naar Italië te komen. Een werkelijk prachtige omgeving waar we doorheen mochten rijden. De weg omhoog was voorzien van heel veel haarspeldbochten. En dat rijdt met een camper van 7.5 meter anders dan in een Alfa GT. Je doet er wat langer over. Maar wel vol vertrouwen en ontzettend genietend. We zijn gestopt om te lunchen op een hoogte van 1920 meter om te genieten van het uitzicht.

Picknick 4Picknick 3Picknick 2

picknick 1

De weg naar beneden in Italië was minstens net zo spectaculair. We hadden daar een camping gereserveerd en bericht ontvangen dat we er terecht konden. Maar tot onze verbazing stonden we voor een dichte poort en bleek de camping gesloten te zijn. Verder kijken dus. De eerst volgende camping was druk en terwijl we in de rij bij de receptie stonden werd er een bordje opgehangen met de mededeling dat ze vol waren. Weer verder dan. Uiteindelijk was drie keer scheepsrecht en vonden we een plek in Aosta op een camping aldaar.

De dinsdagochtend zijn we gaan rijden in de richting van Milaan en hebben onderweg twee stadjes bezocht. Ivrea en Candelo. De eerste heeft een middeleeuwse vesting met bijbehorende muren en torens. Daarnaast een kathedraal voorzien van de nodige roomse pracht en praal.  Candelo heeft een prachtig bewaard gebleven middeleeuws deel. Er wordt daar ook niet in gewoond en autoverkeer komt er niet doorheen. Enkel wat winkeltjes, ateliers en horeca zijn er binnen de muren van dit "dorpje" te vinden.

Ivrea 2Ivrea 1Rigetto di Candelo 2

Rigetto di Candelo 1

We hebben op een picknickplek in Novara ons (opgewarmde) diner genuttigd en zijn daarna doorgereden naar Milaan waar we op de parkeerplaats van een museum off-grid hebben overnacht. Over dat museum later meer.

Inmiddels is het donderdag en hebben we besloten een paar nachtjes te blijven staan op de boerderijcamping Le Volpi . Onder de fruitbomen, naast de olijfbomen en met uitzicht op wijngaarden. En met een temperatuur van rond de 27 graden is het op deze camping gelegen zwembad natuurlijk ook niet vervelend. Prima locatie dus om even tot rust te komen.

Le Volpi 1Le Volpi 2

1. Petaloeda:
    19 september 2025
    Wat een prqchtige plek om totneust te komen
  2. Margreet van de Vendel:
    19 september 2025
    Mooie spectaculaire rit. Je mag als je wilt John mij theoretisch in de bergen leren rijden, scheelt misschien een paar deuken. Ik kan er ook zo van genieten. Jullie zijn vast fijn op die mooie plek tot rust gekomen. En een prachtig authentiek plaatsje.
  3. Krista:
    20 september 2025
    Wat zullen jullie genieten! Ik ben miss heel klein beetje jaloers 😇. Zo mooi daar!
  4. John Werkhoven - Spang:
    20 september 2025
    Jaahaaa, en dan zijn we nog maar twee van de negen weken onderweg....
  5. Krista:
    20 september 2025
    Mijn jaloezie neemt nu wel wat toe.... zo heerlijk alle vrijheid en zoveel moois!
  6. John Werkhoven - Spang:
    22 september 2025
    Mag hoor. Wordt vast nog erger.....
  7. Anne:
    22 september 2025
    Geweldig om zo met jullie mee te reizen en te genieten ❤️
  8. John Werkhoven - Spang:
    22 september 2025
    Leuk dat jullie meereizen!!