Op de hoogte van de hoogtes.
26 september 2025 - Punat, Kroatië
Ja ik weet het, deze blog schrijf ik op reislogger.nl. Maar voor deze blog is het even blijflogger.nl. Want het water is fijn, de camping is fijn en het weer is heerlijk. We zwemmen, snorkelen en luieren. We genieten van het uitzicht en het prachtige plekje waar we staan.
Zit één nadeel aan de camping, het ligt aan een steile helling. Om bij de receptie te komen moet je klimmen. Deze zit zo'n 80 meter boven de zeespiegel
En het nadeel van langer op dezelfde plek blijven staan is dat de voorraad aan eten en drinken op raakt. Er moesten dus boodschappen worden gedaan. Er is op de camping wel een kleine supermarkt (op ongeveer 50meter hoogte) maar aangezien het seizoen voor deze camping a.s. dinsdag afloopt is deze grotendeels leeg en is er al helemaal geen vers meer te verkrijgen. Er moest dus naar Punat gegaan worden voor boodschappen. Lopend meer dan 'n uur en met het vouwfietsje wat we bij ons hebben niet te doen. Want ja, om bij het dorp te komen moet je eerst naar ongeveer 140 meter hoogte. Je kan een paadje langs de kust nemen maar met een rugzak vol boodschappen zou dat een hachelijke onderneming worden. Gelukkig hebben we alhier een zeer vriendelijke Oostenrijkse buurman waarvan ik de mountainbike mocht lenen. En niet zomaar een mountainbike maar een beest met elektrische ondersteuning. Standje ATB maar ook TURBO.... Zeg maar gerust een Fatbike voor volwassenen. En achteraf gezien maar goed ook want het was een behoorlijke klim. En bergaf besloot ik bij 60km p/u toch maar te gaan remmen....... Bedankt buurman voor deze geweldig leuke ervaring!!

Allemaal uitdagingen en wat fijn van je Oostenrijkse buurman 🙏 voor het leggen van de mountainbike. Die doet zijn baan eer aan 🙋🏻♀️